Za srpsku državnu televiziju Kosovo je nezavisna država


Zvuči nevjerovatno, ali javni servis je prikazao latiniču kartu tzv. Jugoistočne Evrope na kojoj je Kosovo potpisano i omeđeno granicama kakve važe za suverene države.

Lako bi se moglo pomisliti da je u pitanju namjerna fotomontaža, kojoj je cilj da blati nacionalnu rtv-kuću Srbije, da taj prilog sa tom i takvom kartom nije zaista moguće vidjeti u videu na zvaničnoj stranici Radio-televizije Srbije.

Ovom prilikom se ponovo pokazuje da su temelji Srbije i srpskog naroda najtruliji u Beogradu, preciznije u umovima intelektualne i političke elite koja je metastazirala iz postsocijalizma u glavnu prepreku ozdravljenja Srbije i Srba u cjelini.

Ni jedan javni servis u okruženju ne bi emitovao sadržaj koji se kosi sa zvaničnom državnom politikom, a i ako bi se desilo nešto slično u formi nenamjerne greške iz neznanja, urednik ili novinar koji bi to dopustio, snosio bi posljedice u vidu otkaza.

RTRS, sa druge strane, još uvijek emituje gotovo isključivo latinične titlove stranih filmova i serija, ali teško da nekome pada na pamet da Brčko isključi sa karte Republike Srpske, bez obzira što su to aktuelni nosioci političke vlasti kapitulantski potpisali i Brčko predali već odavno.

Biće da umove u Beogradu treba dobrano provjetriti i nepremostivo trule pokloniti Prištini ili Zagrebu, kojima svejedno naginju u klasičnom primjeru samounižavanja. Jedini je problem što ti Beograđani koji to čine, samoupljuvavanjem najčešće ne ugrožavaju sebe, već upravo nas u Republici Srpskoj ili naše sunarodnike u Vukovaru ili Kosovskoj Mitrovici.

Kad ćemo se složiti da je neko prevršio svaku mjeru?

(Frontal.RS)

Komentari

Plavi Telefon