Odgođena naplata poreza banjalučkim klubovima


Ministar finansija Zoran Tegeltija ovlašćen je da donese rješenje, kojim se ovim klubovima odobrava privremeno odgađanje plaćanja poreskih obaveza do 31. decembar 2014. godine.

U FK Borcu, koji na ime poreskih obaveza duguje oko 8.200.000 maraka, sa olakšanjem su primili odluku Vlade RS.

– Zahvalni smo Vladi Republike Srpske što nam je ovaj način omogućila da radimo normalno u 2014. godini. Međutim, za naš problem, a vjerujem i slične probleme u drugim sportskim klubovima, koji su dužni u ovom trenutku mora se naći trajno rješenje. Naime, svima je jasno da je ovaj dug praktično nenaplativ – izjavio je direktor Borca Stanoje Štrbac.

Rukometni klub Borac m:tel duguje oko 280.000 maraka na ime poreskih obaveza, a odluku Vlade Republike Srpske su dočekali sa zahvalnošću i odobravanjem. U Upravi se nadaju da će klub u narednom periodu početi normalno da funkcioniše.

– Najvažnije je da će narednim danima naš račun biti rasterećen bar od Poreske uprave čija su potraživanja najveća. Međutim, račun će nam i dalje ostati u blokadi od strane našeg bivšeg rukometaša Davorina Prskala i nekadašnjeg trenera Dragana Marković.

Sa Markovićem smo razgovarali i on je obećao da će pomoći klubu, odnosno da će povući blokadu do daljeg. Ostaje nam da riješimo problem sa Prskalom. Sada je na svima nama u klupskoj Upravi da u narednom periodu radimo što bolje, pokušamo obezbijediti priliv što većih novčanih sredstava i da klub konačno počne normalno funkcionisati – istakao je vršilac dužnosti direktora Rukometnog kluba Borac m:tel Nebojša Golić.

Malene

U ŽKK Mladi Krajišnik su takođe zadovoljni odlukom Vlade RS da im se odgodi plaćanje 330.000 maraka poreza.

– Zahvalni smo Ministarstvu porodice, omladine i sporta, koje je podnijelo prijedlog da se klubovima odgodi naplata poreza. U isto vrijeme želimo da zahvalimo i Vladi Republike Srpske koja je imala razumijevanja za probleme u kojima se nalazimo. U narednom periodu bi trebalo da se pronađe rješenje kako bi se ovaj problem trajno riješio.

Račun će nam i dalje ostati blokiran zbog potraživanja nekadašnjeg trenera Zoran Mikeša i biše košarkašice Dragoslave Žakule Mikeš. Ipak, vjerujem da ćemo sa njima uspjeti da napravimo sporazum o otplati duga – istakao je generalni menadžer “malenih” Brane Čovičković.

(Glas Srpske)

Komentari