Žena-stijena: Serena Vilijams zarađuje više od Đokovića i Nadala

Serena odustala od Indijan Velsa

“Dobro sam razmislila i neću se vratiti ove godine u Indijan Vels”, navodi se u saopštenju Vilijams koje je objavljeno na sajtu turnira.

Direktor turnira Stiv Sajmon je kazao da su organizatori razočarani povlačenjem najbolje teniserke svijeta sa tog takmičenja koji se igra od 3 do 16 marta.

“Želimo joj puno sreće u ovoj godini i nadam se da će odlučiti da igra ovde naredne godine”, kazao je Sajmon.

Vilijams je poslije poraza u četvrtom kolu na Australijan openu, kada je od nje bila bolja srpska teniserka Ana Ivanović, kazala da još nije donijela odluku o nastupu u Indijan Velsu.

Serena i njena sestra Venus nisu učestvovale na tom turniru još od 2001. godine, a njihov bojkot se očigledno nastavlja.

Njih dve, naime, tvrde da su 2001. godine vrijeđane na rasnoj osnovi.

Serena i Venus Vilijams je te godine trebalo da se sastanu u polufalu Indijan Velsa, ali je neposredno pred početak meča Venus predala duel zbog navodne povrede. Prva teniserka svijeta je potom izviždana u finalu protiv Belgijanke Kim Klajsters, ali i Venus i njihov otac Ričard, koji je bio na tribinama.

Njih dvije su kasnije izjavljivale da zvižduci imaju rasističku pozadinu, pošto je nemoguće da je domaća publika protiv njih.

(b92)

Komentari

Komentariši