”Makserice” slave 27. rođendan

”Makserice” slave 27. rođendan

Nike i svi ljubitelji sportske opreme koju ova čuvena kompanija proizvodi, obilježili su 27 godina od početka proizvodnje revolucionarne Nike linije Air Max patika. Tog, 26. marta 1987. godine, model Air Max 1 prikazao je do tada nevidljivi dio patike i uvođenjem providnog, vazdušnog đona uveo novine u proizvodnju patika, koja traje i danas. Od tog dana, prošlo je dvadeset i sedam godina, a prisustvo Air Max patika znatno je povećano, i one su postale modna ikona u svijetu obuće.

Za skoro trideset godina, Nike i “vazduh” postali su nerazdvojni. Iako zvaničan početak Air Max revolucije datira od 26. marta 1987. godine, zanimljivo je da je njeno putovanje počelo desetak godina ranije, kada je aero inžinjer po imenu Frenk Rudi došao do genijalne ideje. On je u svjetsko sedište kompanije Nike donio prototip patika za trčanje sa vazdušnim đonom… ostalo je istorija.

Foto: Promo

Foto: Promo

Poznati sportisti širom svijeta obilježili su Dan Air Max patika. Među njima su i srpski Nike ambasadori i promoteri Ivana Španović, Bogdan Bogdanović, Petar Golubović, najpoznatije srpske modne blogerke Zorana Jovanović i Tamara Kalinić, fotograf i pjevač Stefan Koković, kao i mnogi drugi uticajni ljudi iz svijeta mode.

Foto: Promo

Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Komentari

Komentariši