Vučić pravi kabinet kao Merkelova i Oland!

Vučić pravi kabinet kao Merkelova i Oland!

Nakon sjednice Predsjedništva stranke, lider SNS-a je potvrdio da će Vlada biti izabrana najkasnije do 27. aprila i da će imati najviše 17. članova, što će biti jedna od najmanjih vlada u Evropskoj uniji, po uzoru na Njemačku, Francusku, Španiju i Italiju.

Vučić je nekoliko puta ponovio da će “Srbija imati malu, modernu i efikasnu vladu”, a da su male vlade dobre i operativne, dokaz su zemlje Evropske unije.

Kancelarki Angeli Merkel u vođenju države pomaže samo 15 kancelara, koji vode isto toliko resora.

U Francuskoj, koja njeguje predsjednički sistem i na čijem se čelu nalazi Fransoa Oland, takođe je broj ljudi koji čine vladu 15.

Još manji kabinet je premijera Španije Marijana Rahoja u čijoj se vladi pored potpredsjednice, Soraje Saen Santamarije, nalazi se još 12 ministara.

Mateo Renci, najmlađi, ali i najneiskusniji premijer u italijanskoj istoriji, sastavio je vladu od 16 ministara i na čelo polovine ministarstava postavio je žene.

Jedino se može reći da Britanija ne prati trendove, jer ima 24 ministarstva.

Mediji su spekulisali da će Vučićeva Vlada biti po ugledu na Njemačku, a kakva će zaista biti, ostaje nam da vidimo. Ukoliko ona bude imala do 17 članova i manje, možemo reći da se Vučić ugledao na bilo koju od ovih zemalja i da sastavlja vladu po evropskom modelu.

(Telegraf rs)

Komentari

Komentariši