Ako Cibona odustane Zvezda u EvroligI! Partizan možda u kvalifikacijama!

Ako Cibona odustane Zvezda u EvroligI! Partizan možda u kvalifikacijama!

Zagrebačka Cibona je eliminisala Crvenu zvezdu u polufinalu fajnal-fora ABA lige, i poslala crveno-bele u kvalifikacije da na teži način proba da izbori plasman u Evroligu.

Ipak, postoji i situacija: dok jednom ne smrkne, drugom ne svane.

Naime, ukoliko Cibona, zbog poznatih finansijskih problema, ne bude mogla da nađe sredstva za učešće u najjačem evropskom takmičenju, njeno mjesto i direktan plasman će po svemu sudeći obezbijediti Crvena zvezda!

Prilikom razogovora na koktelu sa novinarima u “Kombank areni”, izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu osvrnuo se na hipotetičku situaciju u vezi sa Cibonom.

– Glupo je da pričamo sada kada se bore za titulu i treba sačekati da vidimo kada se završi liga, i da vidimo koji klub ima problema sa finansijama. Moramo sesti sa čelnicima ABA. Ako Cibona, ne može, naći ćemo rešenje sa Jadranskom ligoim i videti da zamenimo tim iz lige koji može da bude učesnik.

Prema nezvaničnim saznanjima Telegrafa, Crvena zvezda bi bila taj klub koji bi učestvovao s obzirom na najbolji plasman u regionalnom dijelu sezone i prvo mjesto.

U tom slučaju, pošto je Zvezda već dobila direktan plasman, onda ABA liga odlučuje ko ide u kvalifikacijem a to joj je omogućila upravo Evroliga. S obzirom da je Cedevita svoje mjesto već obezbijedila, najlogičniji izbor bi bio na Partizanu, kao i jedinom preostalom učesniku ovogodišnjeg fajnal-fora regionalnog takmičenja.

(Telegraf.rs)

Komentari

Komentariši