Tragedija u Zenici: Mladić (23) ubijen zbog grafita ?!

Tragedija u Zenici: Mladić (23) ubijen zbog grafita ?!

Elvin je hitno prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je primljen oko 15:30 sati te reanimiran na Urgentnom bloku i proslijeđen na operaciju na Hirurški blok.

Navodno je prilikom operacije Elvin podlegao, ali to nisu mogli i potvrditi zbog bolničkog protokola, kazala je Dženana Hedžić, portparol KBZ-a. Naime, tokom policijskog uviđaja otac ranjenog Osmančevića, Zikret, javio se na mobitel nakon čega se nesretnik bacio na zemlju i počeo vikati: „Umro mi je sin“.

Majka je istog trenutka pala u nesvijest, pa su oboje kolima prebačeni u Službu hitne pomoći.

Međutim, najcrnje sumnje su se obistinile i Elvin je podlegao od zadobijenih povreda, potvrdio je za „Avaz“ Sanjin Kulenović, portparol Tužilaštva Zeničko – dobojskog kantona.

Brzom intervencijom nadležne policijske ekipe, napadač Jasmin Briga, osoba koja je pucala iz pištolja, je uhapšen i priveden u prostorije za zadržavanje Policijske uprave Zenica.

Uviđajni policijski tim pronašao je oružje s kojim je izvršen napad na Elvina Osmančevića, a dežurni kantonalni tužilac Boro Milešić je nakon završetka uviđajnih radnji zatražio da se istraga proširi i da se obavi obdukcija nastradale osobe.

Briga i Osmančević nisu poznati po vršenju krivičnih djela, a očevici tvrde kako je povod pucnjavi navodno bio grafit kojeg su u naselju radili ranjeni Osmančević i grupa mladića iz kvarta.

Nakon što je Briga pucao u Osmančevića, otac povrijeđenog pokušao je povrijediti porodicu napadača, zbog čega je intervenisala i Jedinica za podršku MUP-a ZDK.

Istraga o ovom ubistvu je u toku.

(agencije)

Komentari

Komentariši