Vučić: Šteta možda i milijardu evra

Vučić: Srpski narod neće zaboraviti rusku pomoć

“Srbija i srpski narod nikada neće zaboraviti nesebičnu i pravovremenu pomoć Ruske Federacije i visoko cijene vaš gest kao dokaz iskrenog prijateljstva. Vama, gospodine predsjedniče Vlade, dugujem ličnu zahvalnost što ste omogućili da pomoć stigne do onih kojima je najpotrebnija. Molim vas primite izraze mog naročitog poštovanja”, naveo je Vučić u pismu Medvedevu.

Vučić u pismu napominje da su kiše, koje su pale za samo nekoliko dana tokom prošle nedelje, prouzrokovale poplave kataklizmičnih razmjera, pri čemu se veći dio centralne i zapadne Srbije našao pod vodom.

“Imamo mnogo izgubljenih ljudskih života i načinjena je ogromna materijalna šteta. Uništeni su ili oštećeni domovi mnogih građana, putevi i želljzničke pruge, poljoprivredni usjevi, a stočni fond je desetkovan”, naveo je Vučić.

Vučić je naglasio da je siguran da bi gubici u životima i materijalna šteta bili mnogostruko veći da nije bilo pomoći hrabrih pripadnika specijalnih jedinica Rusije, koji su ne štedeći svoje živote, spasavali građane i imovinu.

Prema njegovim riječima, ruski specijalci su pomagali u odbrani od vodene stihije i dali neprocjenjiv doprinos naporima da se Srbija odbrani od ove nezapamćene elementarne nepogode i da štetu svede na minimum.

“Posebno ističem hrabrost jednog od pripadnika vaših jedinica, koji je ne misleći na svoju bezbjednost, skočio sa mosta u nabujalu rijeku i spasio sigurne smrti dvojicu srpskih specijalaca”, dodao je Vučić.

(agencije)

Komentari

Komentariši