Đoković: Ovo je moja godina!

Đoković: Ovo je moja godina!

Đoković juriša na jedni pehar koji mu predugo nedostaje u riznici grend slemova. Pariz se urotio, nikako da skine čini nad crvenom šljakom Šatrijea. Svi se nadaju da je, ovo, ipak, konačno, Noletova godina.

Da li je najzad došlo vrijeme da “padne” i Rolan Garos?

– Iskreno se nadam! Nastupi na posljednja dva turnira na Rolan Garosu, daju mi dovoljno razloga da se nadam da je ovo moja godina. Ali, ne mogu previše mislima i energijom da budem u posljednjim fazama turnira.

Traje dvije nedelje, na njemu učestvuje 128 igrača koji su izuzetno motivisani, koliko i ja, da se pokažu u najboljem svjetlu. Potrebno je, dakle, ići vrlo skromno, biti u sadašnjem trenutku i samo razmišljati o narednom izazovu – kaže Nole za “Novosti”.

Da li je bilo dovoljno vremena za odmor?

– Nisam igrao u Madridu, i samim tim ne osjećam se previše iscrpljeno fizički, iako sam ima težak turnir u Rimu. Ruka je dobro izdržala, igrao sam bez bolova. Zdrav sam, veoma motivisan i inspirisan da ovde odigram svoj najbolji tenis.

Koliko u svemu znači trijumf u Rimu?

– Titula koju sam osvojio prije nekoliko dana u Rimu, definitivno će mi pomoći za samopouzdanje i samouvjerenost pred početak ovog grend slema, kao jednog od najvećih turnira na svijetu.

Ali, ima mnogo igrača koji su u izvrsnoj formi, kao što su Raonić, Nadal, Federer, Vavrinka, Nišikori i drugi iz novije generacije mlađih igrača koje je pokazala i dokazala da može da se nosi s vrhunskim igračima i da može da pobeđuje na ovako velikim turnirima.

Biće zato vrlo zanimljivo vidjeti ko će na kraju podići trofej – zaključio je Đoković.

(Novosti)

Komentari

Komentariši