Počelo “Ljeto na Vrbasu”


“Ovogodišnji sportski spektakl, osim tradicionalnih skokova sa mosta, čuvene `Vrbaske laste`, biće obogaćen vaterpolom na Vrbasu koji će biti održan podno tvrđave Kastel”, saopšteno je iz Turističke organizacije grada Banjaluka.

Ove godine za najljepši skok sa gradskog mosta boriće se 23 skakača iz BiH i regiona. Kao veterani ovog takmičenja i nekoliko puta nosioci titule najljepšeg skoka u Vrbas, Mehmed Jakupović i Dario Mislicki izvešće oproštajne skokove.

Iz banjalučke Turističke organizacije najavljuju da će u nedjelju, 13. jula, biti održani takmičenje u sportskom ribolovu, “pasuljijada”, vaterpolo utakmica, skokovi sa gradskog mosta, nastupi ronilaca i spasilaca Ronilačkog kluba “Buk”, banjalučkih mažoretkinja, kao i dodjela nagrada i priznanja.

Za nedjelju, 27. juli, predviđeni su vaterpolo utakmica, trka kajak i dajak čamaca, izbor najljepšeg dajaka, nastup ronilaca i spasilaca Ronilačkog kluba “Buk” i dodjela nagrada i priznanja.

Manifestacija “LJeto na Vrbasu”, 61. po redu, jedna je od nastarijih manifestacija u BiH, a prvi put su je organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka 1953. godine pod nazivom “Karneval na Vrbasu”. Manifestacija 1980. godine mijenja ime u “Susreti na Vrbasu”, a 1995. godine je dobila naziv “LJeto na Vrbasu”, prenose agencije.

Program za nedjelju 13. jul (Gradski most i plaže na obalama Vrbasa)

Takmičenje u sportskom ribolovu – 10,00 časova
• Pasuljijada (plaža Zelena) – 13,00 časova
• Vaterpolo utakmica – 15,00 časova
• Skokovi sa Gradskog mosta – 17,00 časova
• Nastup ronilaca i spasilaca RK BUK-a
• Nastup banjalučkih mažoretkinja
• Dodjela nagrada i priznanja – 19,00 časova

Komentari