Vanzemaljac iz Čilea nije vanzemaljac, ili ipak? (VIDEO)

Vanzemaljac iz Čilea nije vanzemaljac, ili ipak? (VIDEO)

Ata, kako je nazvan čovjekoliki stvor iz pustinje Atakama u Čileu pronađen 2003. godine, i danas intrigira kako naučni, tako i laički svijet. Mnogo je onih koji vjeruju da je on dokaz o postojanju vanzemaljskog života u svemiru.

Ipak, činjenice tvrde drugačije…

Utvrđeno je da je riječ o nekoj vrsti mutiranog muškarca. Prema analizama američkih naučnika na osnovu uzoraka iz koštane srži, utvrđeno je da je riječ o „interesantnoj mutaciji“ muškarca koji je posle rođenja živio svega šest do osam godina.

„Mogu sa sigurnošću tvrditi da nije riječ o majmunu. To je čovjek – bliži ljudima nego šimpanza. Živio je od šest do osam godina“, izjavio je Geri Nolan direktor odjeljenja za biologiju matičnih ćelija na Stenford univerzitetu u Kaliforniji.

Ipak, iako su rezultati pokazali da je skelet bliži ljudskom porijeklu, DNK kaže nešto drugo. Naime, on se kod Ate razlikuje za 9 odsto od onog koji imaju ljudska bića. Na tom procentu DNK nije dala ljudsku genetsku referencu!

Inače, ovo stvorenje je 2003. otkrio jedan lokalac koji je tragao za istoriskim znamenjima. On je iskopao bijelu krpu u koju je bio zamotan „čudni skelet” ne veći od 15 centimetara. Tijelo je bilo prekriveno nekom vrstom krljušti tamne boje. Za razliku od ljudi, imalo je devet rebara.

Nagađalo se da je riječ o abortiranom fetusu, majmunu, ali najčešće da je riječ o vanzemaljskom biću, koje je palo na Zemlju.

Komentari