Ana munjevito do meča sa Serenom

Ana munjevito do meča sa Serenom

Ivanovićeva, koja je postavljena za petu nositeljku, nije imala problema protiv mlade Kanađanke, stigavši do pobjede za 54 minuta.

Protivnica Ani Ivanović u narednoj rundi biće prvi favorit turnira, Amerikanka Serena Vilijams koja je još juče pobijedila Čehinju Karolinu Pliškovu sa 7:5, 6:2.

Kerol Žao prvu pobjedu na nekom od WTA turnira ostvarila je u prvom kolu Stenforda, kada je joj je Janina Vikmajer predala meč, ali dalje nije mogla.

Naletjela je na mnogo kvalitetniju i raspoloženiju Ivanovićevu, koja će se zahvaljujući ovoj pobjedi vratiti među 10 najboljih teniserki, gdje je u karijeri ukupno provela 107 nedjelja, od kojih 12 na prvom mjestu.

Srpska teniserka je već na startu pokazala da ne namjerava mnogo da se zadržava na terenu, pošto je vezala uvodna tri gema. Žao se u četvrtom upisala na semafor, ali je novom serijom Ana došla do prvog seta.

U drugom dijelu igre viđen je isti scenario, brejk na startu i dva u finišu meča za laganu pobjedu, koja je bila njena čak 41. ove sezone. Ana je odličnim igrama zadržala osmu poziciju u trci za završni turnir u Singapuru sa 2890 bodova i imaće priliku da dodatno odmakne Dominiki Cibulkovoj koja je na 2739, javlja B92.

Nagradni fond u Stenfordu iznosi 710.000 dolara, od čega će 120.000 pripasti pobjednici, plus 470 WTA bodova.

.

Komentari