Banjaluka: Nemoguća potraga za nestalim mladićem


Dok se čekaju povoljniji uslovi za potragu, porodica Simić svakog momenta iščekuje vijest o nestalom Goranu.

„Znamo mi šta se njemu vjerovatno dogodilo, ali ova neizvjesnost će nas dokrajčiti“– počinje priču Mlađen Simić, otac Gorana Simića koji je preksinoć nestao u bujici na Starčevici.

U utorak u 20 minuta do ponoći pozvala ga je snaha i rekla da se Goran ne javlja. Otac je odmah počeo da ga traži. Rizikujući i sopstveni život, obišao je skoro sve ulice na Starčevici kojima su divljale bujične vode, ali ga nije pronašao. Pred zoru su mu vatrogasci javili da su u potoku Jularac pronašli Goranov automobil, ali ne i njega.

„Gorana od tada nema, nemamo nikakvih informacija, pa bih molio sve ljude, ako mogu, da nam pomognu, ribare sportske. Dal’ ga negdje ima? Juče smo dali neku izjavu u policiji, dokle se stiglo sa istragom, ne znamo, ali vas molim, ako možete, da nam pomognete“, priča pred kameorom ATV-a otac nestalog Gorana.

Na mjestu gdje je pronađen Goranov „mercedes“ voda je juče i prekjuče bila duboka oko tri metra. Već danas potok je moguće pregaziti. To, smatraju, stručnjaci, samo svjedoči o brzini kojom se stvorila tako velika količina vode razorne moći.

Kobne noći Goran je pošao po suprugu koja je bila u posjeti majci u naselju Ada. Kada je vidio da vode nadire, otišao je samo da preparkira automobil kako ga bujica ne bi odnijela, a njih je upozorio da ne napuštaju kuću.

Da ga još nema ne vjeruju ni u KUD-u „Pelagić“ čiji je član 17 godina. Ne znaju, kažu, da li je bolji čovjek ili harmonikaš, a za sedam dana je trebalo da idu na Internacionalni festival folklora u Mađarsku.

Policajci Centra javne bezbjednosti su juče obavili uviđaj, ali potraga za Goranom još nije počela.

Budu li sutra vremenske prilike bolje, spasioci će početi potrgu čamcima. Ronioci neće moći na dno rijeka danima. Dok ne dobiju informacije od nadležnih, porodica se nada da će im se javiti građani koji znaju nešto o njihovom Goranu.

(ATV)

Komentari