Na Pobrđu kradu roštilje, plinske boce i ubijaju svinje


Mještani koji žive nedaleko od Planinarskog doma ispričali su da im u posljednje vrijeme iz dvorišta nestaje sitni inventar poput suncobrana, roštilja, plinskih boca i svega iole korisnog što ostave u dvorištu, piše Glas Srpske.

Kap koja je prelila čašu i zbog čega smo se zabrinuli jeste ubijena svinja koju je neko ubio tako što joj je bacio hljeb prepun žileta – kazali su mještani i dodali da su se obraćali za pomoć i policiji.

Mještani kažu da je policija intervenisala tek poslije nekoliko dana.

Veliki strah vlada među mještanima za njihovu bezbjednost. Ne znam ko je mogao ubiti svinju, ali kada sam našla hljeb u kojem je bio žilet i još četiri žileta u koritu za hranu, ostali smo u čudu – ispričala je mještanka koja nije željela da joj objavimo ime, jer kako kaže očigledno se i ovako našla na meti nečije zlobe.

Navikli smo da smo na meti sitnih lopova i provalnika ali sada se krenulo i sa mnogo gorim stvarima. Ta svinja je imala 200 kilograma, tovila sam je za zimu. Policija je pitala da li sumnjam na nekoga, ali stvarno ne znam ko bi to mogao biti – rekla je ova mještanka.

I njen komšija Krstan M. kaže da je strašno koliko je imovina mještana nesigurna.

Tri godine zaredom mi nestaje iz dvorišta sav vredniji inventar. Ukrali su mi nov roštilj, plinske boce i rešoe. Iako je ladara zatvorena, presjekli su plastiku i upali unutra. Nalazili smo čak i marihuanu u blizini kuće – rekao je Krstan i dodao da se dešavalo da su komšijama krali i suncobrane, motorke i trimere, kao i da su bušili gume na automobilima.

Ja i majka živimo sami i nije mi baš prijatno pogotovo poslije ovog incidenta sa prasetom živjeti u ovom naselju. Tu smo već šest godina i ne prestajem se čuditi stvarima koje se dešavaju – rekao je Krstan.

Gastarbajteri

Predsjednik mjesne zajednice Pobrđe Rodoljub Majstorović rekao je da su česte provale u kuće koje se nalaze u ovom naselju, ali da su to uglavnom stambeni objekti ljudi koji žive u inostranstvu.

– Ima sitnih krađa ali nije ništa alarmantno, ili to nama mještani ne govore, vjerovatno se obraćaju samo Centru javne bezbjednosti – rekao je Majstorović.

(Glas Srpske)

Komentari