Kolaković podnio ostavku!


Reprezentacija Srbije zauzela je deveto mjesto na planetarnom šampionatu, pošto je eliminisana u drugoj fazi. Takmičenje je završila sa skorom od pet pobjeda i četiri poraza.

Kolaković je u Lođu imao sastanak sa Aleksandrom Boričićem, predjsednikom Odbojkaškog saveza Srbije, na kojem je ponudio ostavku na mjesto prvog trenera seniora Srbije.

Boričić je prihvatio razloge koje je Kolaković naveo i prihvatio ostavku. Tokom sastanka je dogovoreno da Kolaković sa stručnim štabom napravi detaljnu analizu učinka na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj, kao i da će i ubuduće biti na raspolaganju OSS za sve neophodne informacije.

Boričić se zahvalio Igoru Kolakoviću na dosadašnjim postignutim rezultatima i izuzetno korektnoj saradnji.

Kolaković je na čelu reprezentacije bio od 2006. godine i sa ‘orlovima’ je najveći uspjeh ostvario 2011. godine, osvajanjem zlata na Evropskom prvenstvu u Češkoj i Austriji.

Pod njegovim vođstvom, srpski odbojkaši su osvojili još bronzu na Svjetskom prvenstvu u Rimu 2010. godine, bronzu na Evropskom prvenstvu 2007. i 2013. godine, kao i dva srebra i jednu bronzu u Svjetskoj ligi. Sa mladom reprezentacijom je prošle godine osvojio svjetsko srebro.

Za sada nema nagovještaja ko bi mogao da zameni Kolakovića, ali u Odbojkaškom savezu imaju vremena da razmisle o kandidatima, pošto reprezentaciju naredno takmičenje čeka tek u maju sljedeće godine, a to je Svjetska liga. Naredne godine, srpski odbojkaši će igrati i na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj i Italiji, pa bi zbog toga ime novog selektora mogli da saznamo krajem godine. (B92)

Komentari

ok fest