Vučić: Podnijeto oko 100 krivičnih prijava zbog malverzacija

Vučić: Prvi put suficit budžeta

“Prihodi su u oktobru iznosili 79,3 milijarde dinara /oko 667 miliona evra/, a rashodi 79 milijardi dinara /oko 663,8 miliona evra/. Procene rasta za sledeću godinu bile su 1,5 odsto, a sada bi moglo da se očekuje više od dva odsto, a u 2016. i više od tri odsto. To bi nas svrstalo u vrh Evrope”, rekao je Vučić za TV Hepi.

On je dodao da bi Srbija, ako bi se tako nastavilo, postala veoma uspješna i u kraćem roku nego što je Vlada predvidjela.

Navodeći da u oktobru nije bilo uplate akciza od jednog velikog proizvođača, Vučić je rekao da bi, u slučaju uplate, to znatno povećalo prihod za još milijardu dinara /8,4 miliona evra/.

On je naveo da je više naplaćeno PDV-a sada nego u istoriji, čak 42,5 milijardi dinara za oktobar, te dodao da u borbi za naplatu PDV-a mogu da pomognu penzioneri, mladi i svi građani ove zemlje, tražeći fiskalni račun.

Vučić je rekao da osmi mjesec zaredom pada nezaposlenost, te dodao da će deficit budžeta biti manji od očekivanog.

Prema njegovim riječima, dodatno ohrabruje činjenica da tek slijedi podizanje kopa uglja Tamnava i proizvodnja struje, zatim da neko uđe u Železaru u Smederevu, a slijede i razgovori o gasu i Fijatu, kao i o hemijskom kompleksu, koji, kako je rekao, teško da može da kupi neko osim Rusa.

Kada je riječ o spoljnoj politici, Vučić je ponovio da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji i da je uvjeren da će, bez obzira ko bude bio na vlasti, Srbija morati da nastavi da poštuje datu riječ, da ide ka EU, ali i da ne ruši odnose sa Rusijom.

Komentari

Komentariši