Grad nema novca i prostora za parkiranje, a uređen parking stoji zatvoren i prazan?

Grad nema novca i prostora za parkiranje, a uređen parking stoji zatvoren i prazan?

 

građa 3

Ova površina između zgrada u bloku koji okružuju ulice Vase Pelagića, Bana Milosavljevića i Aleja Svetog Save trenutno ne služi za parkiranje automobila jer na pristupnom putu postoji ugrađena i zabetonirana rampa koja sprečava automobile da prođu.

Građa 2

Mnogi građani, koji su se javili Kontakt radiju,  pitaju zašto grad konačno ne uredi ovaj prostor jer je on postao okupljalište “onih poslije kojih ostaju prazne flaše piva i razbijena stakla i ko zna šta još.” Navodno, u par navrata tu je zapaljena i vatra od otpadaka i smeća, a u vrijeme praznika petarde neprestano pucaju.

Kontakt radio će tražiti odgovor od nadležnih službi zašto navedeni prostor nije uređen onako kako je planirano.

Prema Regulacionom planu za Centar 1, kao što se vidi na fotografiji ispod, ovdje su ucrtana parking mjesta. U centru grada nedostaje parking mjesta, a s obzirom da se ova usluga u Banjaluci naplaćuje gradska uprava gubi i na finansijskom planu.

MZ Centar 1_regulacioni plan 1

Prije dvije godine grupa građana je protestovala zbog planirane izgradnje parkinga tražeći da se tu izgradi igralište za djecu. Grad je navodno obećao i igralište, ali prema regulacionom planu na tom mjestu postojaće parking. Stanari u ovom naselju ne bi imali ništa protiv ni da pola površine bude igralište, a pola parking i tvrde da je bolje i tako nego da ostane sadašnje stanje.

Za uređenje i pripremu ove površine za parking iz gradske kase izdvojeno je nekoliko stotina hiljada KM.

 

Komentari

Komentariši