Ekološki bonton za djecu vrtića ”Kockica”


Djeca su zauzvrat svojim gostima pripremili recitacije kojima su pokazali da su probleme zaštite životne sredne shvatili ozbiljno.

“Dijete uči po modelu – ako vidi odraslu osobu kako poštuje prirodu i ono će se tako ponašati. Ova knjiga će im sigurno pomoći u nastojanju da budu još više ekološki osviješteni”, kaže Nataša Lipovac, direktor “Kockice”, dodavši da se u kreativnim radionicama u ovoj predškolskoj ustanovi, između ostalog, mnogo koristi reciklirani materijal.

Čitajući pravila ponašanja napisana u knjizi djeca će se osjetiti dijelom prirode i shvatiće zbog čega je moraju štititi, ističu u Zadužbini.

“U pitanju je prvi dječiji ekološki bonton u svijetu, objavljen 2004. godine, koji su priredili Nikola Vukolić, direktor Zadužbine, i Mladen Gvero. U njoj mogu da nađu korisne savjete kako da budu uredni, kako da budu dobri drugari, kako da se ponašaju na ulici ili u restoranu.

Cilj Zadužbine je promocija lijepe pisane riječi i zato smo pozvali naše male domaćine da nam uzvrate posjetu, da vide kako kod nas nastaju knjige”, kaže Sanja Kozomara, saradnik u Zadužbini “Petar Kočić”.

(ATV)

Komentari