Jahorina: Počelo skijanje, proradio lift “Željo”

Nesreća na Jahorini, poginula jedna osoba

“Na Јahorini je oko 17.00 časova završen uviđaj, kojem je prisustvovao dežurni tužilac Tužilaštva Istočno Sarajevo. Motorne sanske su izuzete i biće predmet vještačenja”, rekla je portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Policijskoj stanici Pale danas je u 12.20 časova prijavljeno da su dva lica motornim sankama udarila u pomoćni betonski objekat na ski-stazi “Željo” kada je jedno lice poginulo, dok je drugo teže povrijeđeno i prevezeno u bolnicu na Koševo.

Portparol Kliničkog centra Univeziteta Sarajevo KCUS Muamera Šehić je ranije rekla je da su u ovu zdravstvenu ustanovu dovezena dva pacijenta od kojih je jedan čiji su inicijali H.E. 42 bio u teškom stanju, te je preminuo, uprkos nastojanju ljekara da ga spasu.

“Drugi pacijent čiji su inicijali S.I. (19) dovezen je sa teškim tjelesnim povredama glave, grudnog koša i višestrukim lomovima. On je, nakon ukazane pomoći upućen na Kliniku za anesteziju i reanimaciju, gdje je trenutno pod nadzorom ljekara”, rekla je Šehićeva, prenose agencije.

.

Komentari

Komentariši