Таjne vrhunskih roštiljdžija: Napravite perfektne ćevape i pljeskavice!

Posao koji se nikome ne radi: Kako efikasno očistiti roštilj

Ovo je jedan od onih poslova koji se nikome ne radi. Olakšajte sebi sutra uveče ili prekosutra ujutru
1.

Napravite pastu od četvrtine šolje sode bikarbone i četvrtine šolje vode. Nanesite smjesu žicom za čišćenje na roštilj i ostavite 15 minuta. Nakon toga rešetke ili platu roštilja obrišite suvom krpom i stavite ih na gril preko vrelog žara i uglja najmanje 15 minuta da bi izgorili eventualni ostaci paste ili prljavštine.

2.
Rešetke ili platu roštilja dobro našpricajte sredstvom za čišćenje grila ili običnim sirćetom. Stavite rešetke u vreću za smeće i dobro je zatvorite. Ostavite preko noći. Sutradan kesu otvorite. Sva prljavština sa grila trebalo bi da je spala, a na vama je samo da ga prebrišete.

3.

Odavno je kafa poznata kao dobar čistač u borbi protiv masnoće. Ovaj postupak je jednostavan. Trebate uraditi sljedeće: skuhajte veliku džezvu kafe, naspite je u posudu u koju ste prethodno stavili prljave rešetke grila. Potopite ih u kafu na sat vremena. Nakon toga ih lagano izribajte i operite vodom.

4.
Ogulite luk, presijecite na pola i viljuškom ili rukama trljajte ga preko rešetki. Nema smrada hemikalija i sve ide brzo.

Komentari

Komentariši