BORA ČORBA OGORČEN: Sramota je za državu što nisam bezbjedan u Srbiji!

Bora Đorđević: Nisam htio da se zna da sam pisao narodnjake!

Kada slušate narodnjake, vjerovatno se zapitate ko smišlja te tekstove. Neku su zaista “sačuvaj Bože”, dok ima i onih smislenih.

Jedan od tvoraca narodnjačkih stihova iz ove druge grupe jeste Bora Čorba, vjerovali ili ne! Da, on je napisao neke legendarne pesme koje su otpjevali Ceca, Tozovac…

“U početku nisam hteo da potpisujem svoje narodnjake pa sam shvatio da je to iluzorno. U to vreme, potpisivao sam svoju tadašnju ženu, pokojnu Draganu…

Kasnije sam shvatio da ti tekstovi imaju određenu vrednost i da to nisu skarabudženi tekstovi ‘s brda s dola’, tako da sada s ponosom mogu da izjavim da su moji tekstovi ‘Vodeničareva kći’, koju peva Predrag Živković Tozovac, ‘Preskočiću tarabu i jarak’, koju peva Šaban Šaulić, ‘Stani malo kafanski sviraču’ za koju ljudi misle da je narodna pesma – a nije, to je moj tekst”, kaže Bora.

S obzirom da je bilo veliki prijatelj pokojnog supruga Svetlane Cece Ražnatović, koju poznaje od njenih malih nogu, jednu pesmu je napisao i za nju.

“Pesma ‘Šta još možeš da mi daš’ je moja pesma, koju sam napisao za Cecu”, otkrio je Čorba.

Stari roker je ispričao da je napisao i “Neka me ne zaborave devojke sa Morave”, koju je pjevao pokojni Srećko Jovović, prenosi Mondo.

“Da, napisao sam tekst za Miroslava Ilića, ali on to nikako da snimi. Dvoumi se, hoće – neće. Možda mu nije suđeno…”, kaže Čorba.

.

Komentari

Komentariši