Novak: Protiv Vavrinke do posljednjeg atoma!


Novak Đoković nalazi se na korak od osvajanja jedinog grend slem trofeja koji mu nedostaje.

Kako je počeo polufinalni meč protiv Endija Mareja, činilo se da će do finala doći sa šest uzastopnih pobjeda rezultatom 3:0, ali onda ga je Britanac stavio na veliki ispit.

I, Novak ga je položio! Poslije četiri sata i 12 minuta igre, tokom dva dana, slavio je u pet setova – 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1 – i stekao pravo da se u nedjelju protiv Stanislasa Vavrinke bori za titulu.

Novak je nakon meča konstatovao da mu je sinoćni prekid, pri rezultatu 3:3 u četvrtom setu, zbog nastupajućeg mraka i nevremena, dobro došao.

“Imao sam priliku da završim meč u tri seta, nadao sam se da ću uspeti, ali Endi je pokazao da je veliki fajter. Mislim da u tim trenucima ništa specijalno nisam radio pogrešno, čak ni posle, u četvrtom setu. Jednostavno, on je igrao sjajno. Potrudio sam se da ostanem miran kada mi nije išlo, jer sam znao da će doći moji momenti”, izjavio je Đoković, a prenio izvještač B92 Saša Ozmo na Twitteru.

Najbolji teniser svijeta u karijeri je više puta dobio nepravedan tretman publike, bilo to u Njujorku, Parizu, Madridu…

Kada je osjetio da ga je “krenulo”, u svakom pogledu, Marej se u jednom trenutku trećeg seta ponio kao da se nalazi usred Glazgova.

“Publika je želela da meč potraje duže i zato su navijali da Endi dobije treći set. Ja to poštujem, ali ponekad je frustrirajuće kada nemaš podršku, a potrebna ti je”, konstatovao je Novak.

Dok će Vavrinka imati gotovo 48 sati predaha između polufinala i finala, Đoković ne može da računa na taj luksuz. Moraće da se odmori i pripremi “po kratkom postupku”, a povoljna okolnost je što do polufinala nije imao nijedan dug meč.

“Protiv Endija nije bilo lako, ali ostalo mi je još snage. Ostaviću na terenu i poslednji atom”.

.

Komentari

Plavi Telefon