Radojičić: Ukidanje privatnih fakulteta neće rješiti probleme u obrazovanju

Banja Luka: Odbori predlažu Radojičića za gradonačelnika

Igor Radojičić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a i aktuelni poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini, najbliži je kandidaturi za gradonačelnika Banjaluke, nakon što je uvjerljivo trijumfovao u unutarstranačkom procesu nominacija, saznaje Banjaluka.net iz izvora bliskih vrhu SNSD-a.

Svih 16 rejonskih odbora banjalučkog SNSD-a predložili su Predsjedništvu Gradskog odbora SNSD-a da Radojičić bude nominovan za gradonačelnika. Time je unutarstranačka trka za nominaciju stigla praktično u samu završnicu.

Prema internim pravilima, rejonski odbori su, na prijedlog svih 250 mjesnih odbora SNSD-a, koliko ih ukupno djeluje u Banjaluci, imali pravo da istovremeno predlože do tri kandidata za gradonačelnika.

“Svih 16 rejonskih odbora predložilo je Radojičića, s tim da je njih šest, u isto vrijeme, zajedno sa njim, nominovalo i aktuelnog gradonačelnika Slobodana Gavranovića. Takođe, svih pet savjeta Gradskog odbora – organizacija mladih, aktivi penzionera i žena, te odbori za školstvo i zdravstvo, jedinstveno su predložili Radojičića za kandidata”, navode izvori.

Očekuje se da će se početkom idućeg mjeseca o tome izjasniti i Predsjedništvo Gradskog odbora.

” U isto vrijeme, čini će da interna trka za mandate u gradskoj skupštini biti mnogo neizvjesnija od nominacije za gradonačelnika, jer su rejonski odbori predložili više od 100 kandidata, dok na listi ima mjesta samo za njih 33″, piše Banjaluka.net.

Komentari