Incident u Trebinju: Vikao „Alahu ekber“ na festivalu

Incident u Trebinju: Vikao „Alahu ekber“ na festivalu

U vrijeme dok se bašti trebinjskog Doma mladih sinoć odvijao prateći program Festivala festivala iza baštanske kapije je neko povikao „alahu egber“ i, prema tvrdnjama očevidaca koji su ovaj povik shvatili kao huliganstvo, pobjegao.

Predstavnik Organizacionog podbora Festivala Zoran Milošević kaže da je slučaj pokušao prijaviti u trebinjsku policiju, ali nije dobijao nikakav odgovor. U Centru javne bezbjednosti Trebinje tvrde da ih niko o ovom incidentu nije obavjestio.

S obzirom da je te večeri mlada glumica iz pozorišta iz Vranja slomila nogu na predstavi, dobar dio članova Organizacionog odbora su pošli s njom u Bolnicu Trebinje, a jutros su, kažu, telefonom o svemu pokušali obavijestiti policiju, ali bezuspješno.

„Ja sam i sada sa djevojkom u bolnici gdje joj je stavljen gips, pa sam zbog nemogućnosti da odem lično, nazvao telefonom u policiju, najprije zamjenika komandira, ali je on na godišnjem odmoru, a komandir se nije javljao čitavo jutro, iako sam sekretarici ostavio poruku o čemu se radi, ostavivši svoj broj telefona da me nazove“, kaže Milošević.

Komentari