Ova časna sestra živi najluđi san


Madonna je 86-godišnja časna sestra koja gaji veliku strast prema trčanju. Iako mnogi njeni vršnjaci jedva hodaju, ova aktivna bakica rastura najteže triatlone na svijetu – Ironmane. Četiri kilometra plivanja, 180 bicikliranja i 42 trčanja – za Madonnu su mačji kašalj.

Za ostvarenje najnevjerovatnijih snova, stvarno nikad nije kasno. Časna sestra Madonna živi najluđi san! 86 joj je godina, no za nju su godine samo brojka.

Sestra Madonna obožava trčanje, to je kaže čini živom. SUčestvovala je u čak 340 takmičenja i posve je jasno – trčanje je njena najveća strast!

“To za mene znači duboko posegnuti da što bolje upoznaš sebe, da spoznaš ko si i šta sve možeš. Svi mi imamo drugačije talente, različite vještine i ne možemo ih koristiti dok ih zapravo ne otkrijemo. Jednom kad ih otkriješ, obvezuješ se koristiti te talente, usmjeriti prema dobru ono što ti je Bog podario”, kaže Madonna Buder.

Zbog svoje nevjerovatne volje i izdržljivosti dobila je nadimak Čelična Opatica!

Najstarija je žena koja je pobjedila na slavnom Ironman triatlonu i ponosna je vlasnica svjetskog rekorda u svojoj kategoriji!

4 kilometra plivanja, 180 bicikliranja i 42 trčanja – da svlada taj triatlonski izazov trebalo joj je, pazite sad – 17 sati! Ponavljamo, 86 joj je godina!

“Idući su mi dan ljudi dolazili i čestitali na svjetskom rekordu. Ja sam pitala – svjetski rekord?! Pa, da, ako sam jedina žena koja je to napravila, onda je tako. Još su mi rekli da taj rekord neće niko oboriti, ali ja to ne vjerujem”, poručuje ova časna sestra.

Da stvar bude još čudesnija, Čelična Opatica trčanjem se kao rekreativom počela baviti tek u 48. godini. No, trčanje je bilo samo početak – časna pliva i vozi bicikl kao prava profesionalka!

“Želim promijeniti svijet u kojem živimo, dati mu ono što imam i služiti mu tako da dam najbolje od sebe. Ako to ovako jednostavno rečeno ne objašnjava zašto smo mi ovdje, ne znam šta bi objasnilo”, kaže Madonna.

Kakva inspiracija! U devetoj deceniji s hiljadama kilometara na leđima! Pravi fenomen!

“Želim biti poput vas kada ostarim – to je fraza koju stalno slušam. Uvijek pomislim – ne možeš zaustaviti starenje, stoga se ne predaj. Samo ustraj u svemu, ako ti to tijelo dopušta”, savjetuje.

Komentari