”Bože pravde” u Tirani: Srbija dobila Albaniju 9:0

”Bože pravde” u Tirani: Srbija dobila Albaniju 9:0

Rapsodija Srpkinja u Tirani! Na kvalifikacionom turniru za plasman na Prvenstvo Evrope, naše omladinke su doslovce pregazile domaću Albaniju 9:0 i praktično obezbijedile plasman u elitnu grupu, koja predstavlja pretposljednji stepenik na putu ka završnici takmičenja.

Srbija je na stadionu „Selman Stermazi“ ostvarila drugu pobjedu u Grupi 4, što će po svoj prilici biti dovoljno za plasman dalje. Najistaknutije u ubjedljivom trijumfu bile su Tijana Filipović i Miljana Ivanović, jer su postigle po tri gola, dok su se u strijelce upisale još Viktorija Mišeljić, Sara Savanović i Marija Kovačević.

Srbija je igrala u sastavu: Đapić, Baka (od 55. Ivanović), Vučković, Bradić (od 64. Đuriček), Trbojević, Poljak (od 77. Kovačević), Mišeljić, Filipović, Savanović, Knežević, Belovan.

Izabranice selektora Lidije Stojkanović su u prvom kolu savladale Kipar (3:0), a posljednji meč na turniru u Tirani igraju protiv selekcije Škotske (ponedjeljak, 14.00), koja je u prva dva kola savladala Albaniju (11:0) i Kipar (8:0), pa zauzima prvo mjesto na osnovu bolje gol-razlike.

U narednu – elitnu – fazu kvalifikacija plasiraće se pobjednici grupe i deset najboljih drugoplasiranih selekcija iz 11 grupa, kad im se obračunaju rezultati protiv prvog i trećeg na tabelama. A s obzirom da naše djevojke ovako dobro guraju smeši im se plasman u sljedeću rundu.

(mozzartport)

Komentari