Banjaluka: Svadba na biciklima je pravi hit

Sljedeće sedmice 15. biciklijada u Banjaluci

Centar za životnu sredinu u saradnji sa EU info centrom u BiH i podrškom Gradske uprave Banje Luke, a povodom Evropske sedmice mobilnosti, organizuje promotivnu 15. po redu biciklijadu “Dva su točka dovoljna” u četvrtak, 22.09. s početkom u 17:15 na Trgu Krajine u Banjaluci.

Svake godine, od 16. do 22. septembra građani širom Evrope obilježavaju Evropsku sedmicu mobilnosti, koja se završava poznatim Svjetskim danom bez automobila. I ove godine, građani više od 2.000 gradova će učestvovati u raznovrsnim događanjima posvećenim održivom urbanom saobraćaju. U 2016. godini kampanja je usmjerena na pametnu i održivu mobilnost pod sloganom „Pametna mobinost. Snažna ekonomija.“.

“Pridružite se građanima širom Evrope u obilježavanju sedmice mobilnosti učestvovanjem u banjalučkoj biciklijadi. Kako bi EU info centar pripremio potrebnu količnu poklon majica, u odgovarajućim veličinama, pozivamo sve učesnike da se što prije, a najkasnije u utorak 20.09., prijave na web stranici www.Biciklijada.EUinfo.ba i odaberu željenu veličinu majice”, kažu organizatori.

Osim poklon majica za sve koji dođu na biciklijadu, najsretnije bicikliste očekuju i nagrade. Istovremeno s podjelom majica, učesnicima biciklijade će biti dodijeljeni posebni kuponi za nagradnu igru. Po povratku s vožnje izvršiće se javno izvlačenje i tri najsretnija dobitnika će dobiti po nagradni vaučer u vrijednosti 100 KM, koji će moći da iskoriste za kupovinu biciklističke i/ili sportske opreme po svom izboru, u nekoj od banjalučkih radnji. Još pet učesnika čiji kuponi će biti izvučeni će dobiti poklon pakete.

PROGRAM DOGAĐAJA:

17:15 – 17:50 – Okupljanje na Trgu Krajine.Priprema biciklista, podjela poklon majica i kupona za nagradnu igru

17:50 – 18:00 – Priprema biciklista za biciklijadu

18:00 – 18:35 – Vožnja biciklima ulicama grada, uz pratnju (brzina kretanja će biti prilagođena svim uzrastima), do povratka na tačku okupljanja

18:35 – 19:05 – Obraćanja predstavnika Delegacije Evropske unije u BiH i Grada Banje Luke te Izvlačenje kupona učesnika biciklijade i dodjela nagrada

19:05 – 19:30 – Osvježenje uz muzički program

Bezbjednost učesnika biciklijade

Bezbjednost svih učesnika je najveći prioritet organizatora. Mjesto okupljanja i ulice kretanja biciklističke rute će biti nadzirani od strane saobraćajne policije i iskusnih članova biciklističkih klubova.

Ekipa hitne medicinske pomoći će biti pripremljena na trenutnu reakciju u slučaju potrebe.

Zbog vožnje u grupi, učesnici biciklijade se pozivaju na obraćanje pažnje na svoju bezbjednost, kao i bezbjednost drugih učesnika. Djeci se preporučuje korišćenje zaštitnih kaciga.

“Očekujemo vaše prijave na www.Biciklijada.EUinfo.ba i vidimo se u četvrtak 22.09. na Trgu Krajine!”  – stoji u pozivu organizatora.

Komentari

Comments are closed.