Radoznale žene su najbolje ljubavnice


 

Kada upoznate djevojku koja vam se dopada, ne obraćajte pažnju samo na njen dekolte, zadnjicu, duge noge i tanak struk. Umjesto fizičkih atributa, tražite znake radoznalosti jer upravo ova osobina ukazuje da ćete biti zadovoljni seksualnim životom.

To su utvrdili naučnici sa Univerziteta u Floridi. U ispitivanju je učestvovalo 278 tek vjenčanih parova, koji su tokom dvije nedelje vodili dnevnik učestalosti i kvaliteta seksa. Takođe, urađen im je i psihološki profil, koji je mjerio savjesnost, spremnost za saradnju, otvorenost za nova iskustva, neurotičnost i društvenost.

Parovi su u prosjeku vodili ljubav tri do četiri puta u periodu od dvije nedjelje. Učestalost intimnih odnosa je zavisila od ličnosti žene, a crte koje obećavaju najbolji seks su radoznalost, spremnost za saradnju i otvorenost za nova iskustva. Zanimljivo je da karakter muškarca nema presudan uticaj na kvalitet i kvantitet seksualnih odnosa. Ovo istraživanje potvrđuje prethodna po kojima jači pol, uprkos izuzecima, češće želi seks od dama.

(novosti)

Komentari