Projekat „Jednu turu za kulturu“ u KSB


U Klubu studenata Banjaluka u toku je realizacija projekta „Jednu turu za kulturu“.

Prema riječima, Borivoja Obradovića, iz organizacije pomenutog projekta, odavno postoji svijest o tome da bi studenti trebali više da promovišu kulturu. Nov je, kaže, samo način na koji će ta ideja biti realizovana.

– Studente, koji dosta vremena provode u KSB, ali i druge posjetioce, očekuju brojni zanimljivi sadržaji. Program će obuhvatiti sve što ima veze sa kulturom, što može da oplemeni naše živote i otvoriti nam nove vidike. Tu će biti predstave, koje će izvoditi naše kolege sa odsjeka dramskih umjetnosti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, žive svirke, večeri poezije, izložbe slika. Planirali smo da u okviru ovog projekta budu organizovane i panel diskusije na temu kulture. Tako nas već naredne sedmice očekuje panel na kojem će govoriti mladi reditelj, Boris Malagurski. Među prvim događajima biće i koncert gitare, sa neobičnim načinom muziciranja na kojem ćemo upoznati talente među studentima – navodi Obradović.

Namjera je da se ovim projektom afirmišu mladi umjetnici, borci za kulturu i čuvari tradicije. Program će, dodaje on, za sada biti finansiran od prodaje pića u KSB.

– Nadamo se da će ovaj projekat trajati dugo, odnosno sve dok studenti budu pokazivali interesovanje za takvu vrstu događaja. Planirali smo da ovaj projekat bude realizovan u danima kada u KSB-u nema drugih događaja, a za sada je to srijeda. Nadamo se da ćemo se kvalitetom sadržaja izboriti za to da studenti traže više dana za „Jednu turu za kulturu“ – rekao je Obradović.

Kritike za odgovorne

– Projekat „Jednu turu za kulturu“ je samo početak onoga što želimo ponuditi kao alternativni sadržaj u vremenu šunda, rijaliti programa i plasiranja pogrešnih vrijednosti. Hvalićemo one koji to zaslužuju, ali i uputiti kritike onima koji su odgovorni za ovakvo stanje u kulturi i umjetnosti – rekao je Borivoje Obradović.

(euroblic)

Komentari