Ubijen ruski ambasador u Turskoj!

Moskva će tražiti izvinjenje od “Njujork dejlu njuza”

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije zahtijevaće izvinjenje od glavnog urednika lista “NJujork dejli njuz” zbog objavljivanja članka u kojem se opravdava ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova, izjavila je portparol Ministarstva Marija Zaharova.

Američki novinar Gerš Kuncman napisao je u tom listu da “neće liti suze zbog Andeja Karlova”, prenosi TASS.

“Kuncman je napisao da ga napad u Ankari podsjeća na atentat na njemačkog diplomatu Ernsta fom Rata 1938. godine u Parizu, koji je izvršio jedan jevrejski student. Kuncman je dodao da je Rat `kao i Karlov, bio javno lice zločina samo što je u Ratovom slučaju on predstavljao genocid od strane Adolfa Hitlera, antisemitizam i globalnu agresiju`”, napisala je Zaharova na svojoj stranici na “Fesjbuku”.

Ona je dodala da će Ministarstvo spoljnih poslova “momenatalno proslijediti poruku glavnom uredniku novina koje su objavile ovaj `rusofobni` članak kojim se opravdava teroristički napad”.

“Gerše Kuncmanu, da li zaista poredite ideje jevrejskog studenta sa onim koje je imao Mevlut Altintaš”, obratila se Zaharova autoru članka.

Karlov je ubijen prije dva dana na otvaranju izložbe u Ankari. Altintaš, policajac koji nije bio na dužnosti, ispalio je nekoliko hitaca u leđa ruskog ambasadora, a rane su bile fatalne.

Komentari