Mel Gibson dobio nagradu za najboljeg reditelja


Ovo je velika godina za Mela Gibsona. U velikom stilu vratio se na velika vrata u Holivud, koji mu nije bio naklonjen proteklih godina, zbog njegovih ispada i nedoličnog ponašanja, kao i izjava koje su raznoliko tumačene, ali uglavnom negativno.

Ipak, “Hacksaw Ridge” je film kojim je Gibson uspio da kaže kako je vrijeme da se prošlost ostavi u prošlosti i ponovo da šansa ovom kreativnom velikanu.

Kapri Holivud međunarodni filmski festival dodijelio je ovo veliko priznanje oskarovcu, a u njegovo ime nagradu je primio producent pomenutog filma Bil Mekanik, koji je, ujedno, dobio nagradu za producenta godine.

Festival se održava na italijanskom ostrvu u blizini Napulja.

– Trebalo mi je 15 godina da napravim ovaj film. Mel će biti veoma srećan zbog ove nagrade. Oduvijek sam mislio da je on savršen za ovaj film, ali on je prihvatio režiju tek nakon mog trećeg zahtjeva! Napraviti ovaj film bilo je veoma važno. Kao što reče izraelska pjevačica Noa, predsjednica ovogodišnjeg izdanja festival “Umjetnost je važnija više nego ikada, sada, u ovom ludom svijetu kojim vlada netolerancija”. U ovom filmu postoje vrijednosti otvorenog uma, koje često fale holivudskim filmovima – rekao je Mekanik.

Izvor: B92

Komentari