Vojnik u centru Pariza ranio naoružanog muškarca koji je uzvikivao “Alahu ekber” (VIDEO)

Vojnik u centru Pariza ranio naoružanog muškarca koji je uzvikivao “Alahu ekber” (VIDEO)

Muškarac koji je danas nožem napao francuskog vojnika ispred muzeja Luvr u Parizu uzvikivao je “Alahu ekber”, rekao je policijski izvor. Vojnik je ispalio pet metaka na ovog čovjeka i ranio ga, a potom je čitavo područje evakuisano. Vojnik je zadobio lakše povrede, rekao je šef pariske policije.

Ovaj zvaničnik dodao je da u koferu koji je napadač nosio sa sobom nije pronađen eksploziv. Mediji su ranije prenijeli da je muškarac pokušao da uđe u podzemnu prodavnicu u okviru muzeja noseći kofer.

U izvještajima se navodi da je napadač pogođen u noge i da su povrede teške. Šef policije rekao je da se vjeruje da je napadač djelovao sam, ali da je privedena još jedna osoba zbog sumnjivog ponašanja.

Kaznev: Napad je terorističke prirode

Napad na francuskog vojnika u centru Pariza bio je “teroristike prirode”, rekao je danas premijer Bernar Kaznev. Vojnik je pucao ispred muzeja Luvr na čovjeka koji je napao mačetom drugog vojnika i tom prilikom uzvikivao “Alahu ekber”.

Napadač je ranjen, a njegov identitet još nije utvrđen, rekli su policijsi zvaničnici. Čovjek je nosio dvije torbe i pokušao da uđe u podzemnu prodavnicu u okviru muzeja.

U torbama nije pronađen eksploziv. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je na mjestu događaja uhapšena i jedna žena, ali za sada nije poznato da li je umiješana u napad.

Šef pariske policije Mišel Kado rekao je da je napadač živ, ali da je u teškom stanju. Državno tužilaštvo saopštilo je da je otvorena antiteroristička istraga, prenosi Rojters.

Predsjednički izbori u Francuskoj biće održani za manje od tri mjeseca, a bezbjednost i strah od terorizma su među glavnim temama kampanje. U zemlji je na snazi vanredno stanje od terorističih napada u novembru 2015. godine.

(Nezavisne)

Komentari