Hrvati spriječili huligane da ih brukaju: Zaustavili uzvike “Za dom spremni”


Mir na tribinama stadiona “Maksimir” tokom utakmice Hrvatska – Ukrajina skrenule su pažnju javnosti koja se zapitala kako to da nije bilo bruke i navijačkih incidenata.

U publici je bilo 27.351 gledalaca i samo je u 88. minutu odjeknula jedna petarda. Nije bilo baklji, klicanja “Za dom spremni”… sve je bilo bez greške.

Odgovor na pitanje kako se riješio problem divljih navijača, zbog kojih su “kockasti” do sada imali više problema nego koristi, stigao je od predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora Ivana Zvonimira Čička

“Imali smo ubačene promatrače na svim tribinama. Kad je neko pokušao da zapjeva „Za dom spremni“, bilo je odmah „Ućuti”, „Stani“, „Umukni”… Prema našim informacijama bilo ubačeno baš mnogo ljudi kojima je bio zadatak da spriječe incidente. To su bili pripadnici grupe „Uvijek vjerni“ koji su bili raspoređeni po stadionu da spriječe svaki nesportski gest – rekao je Čičak tokom gostovanja na televiziji “N1” i dodao da je „bolesna nacija ona koja od 90 minuta barem 30 skandira poruke zla“.

(novosti)

Komentari