Helikopterom evakuisali teško povrijeđene majku i kćerkicu


Pripadnici Helikopterskog servisa RS danas su iz fočanske bolnice do Univerzitetskog kliničkog centra RS evakuisali Fočanku M.V. (30) i njenu kćerkicu N.V. (3).

One su, kako je potvrđeno “Nezavisnim”, povrijeđene u saobraćajnoj nezogodi koja se dogodila sinoć na lokalnom putu u mjestu Orahovo, opština Foča.

Član tima Slavica Zeljković potvrdila je da su obje pacijentkinje stabilno.

“Do nezgode je najvjerovatnije došlo kada je V.V, koji je upravljao folksvagen kombijem, vozeći unazad, vozilom sletio sa kolovoza i prevrnuo se”, saopšteno je ranije iz policije.

Utvrđeno je da je u toj nezgodi učestvovalo jedno vozilo u kojem je bilo šest lica.

U toj nezgodi teško su povrijeđeni vozač, kao i M.J., M.V., i trogodišnja djevojčica.

“Alkotestiranjem vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,41 g/kg”, stoji u policijskom saopštenju.

Pilot Zorislav Jovanović naveo je da im je ovo 70. vazdušno-medicinski transport, te da su po prvi put transportovali dva pacijenta zajedno.

Realizacijom planirane nabavke novog helikotera, kako su naveli u Helikopterskog servisa RS, njihov rad će biti mnogo brži i efikasniji. Letjelica koju su danas koristili stara je gotovo četiri decenije.

Pripadnici Helikopterakog servisa RS su, podsjetimo, do sada niz puta pokazali humanost u svom radu, te požrtvovano učestvovali u spasavanju života nakon saobraćajnih i sličnih nezgoda, kao i katastrofalnih poplava tokom 2014. godine.

Komentari

ok fest