Otac naručio kćerkino ubistvo na Vaskrs

Otac naručio kćerkino ubistvo na Vaskrs

Muškarac iz Srbije, star 38 godina, čije ime nije objavljeno, pokušao je na Uskrs da zadavi svoju rođaku, po instrukcijama njenog oca! Međutim, žena (43) uspjela je hrabro da mu se suprotstavi i obavijesti policiju. Ona je sa mjesta zločina prevezena u bolnicu sa teškim povredama glave. Osumnjičeni rođak, koji je navodno bio plaćen za ovo ubistvo, prebačen je u zatvor u Josefstad, potvrdio je portparol javnog tužioca u Beču.

– Muškarac porijeklom iz Srbije, star 38 godina, došao je 13. aprila u Beč da posjeti rodbinu. On se pretvarao da želi sa njima da proslavi Uskrs. U nedelju je domaćici koja ga je ugostila otkrio svoje prave namjere, da ga je njen otac poslao u Beč da je ubije! Pokrenuta je istraga zbog pokušaja ubistva. Krivični nacionalni sud treba da odluči da li će osumnjičenom biti produžen pritvor – izjavio je portparol javnog tužioca u Beču.

Kako su objavili austrijski mediji, žena se borila svom snagom kada je rođak skočio na nju.

– U jednom trenutku je počela da se guši, ali je na kraju uspjela da se oslobodi. Kada je policiji prijavila pokušaj ubistva, bila je nejasna. Rekla je, navodno, da porodični sukobi postoje već duže vreme. Istraga pokušava da utvrdi konkretan motiv – prenose austrijski mediji.

(Alo)

Komentari