Radojičić: USAID zainteresovan za razvoj poslovne zone Ramići


Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da su predstavnci Ambasade SAD i USAID-a izrazili namjeru da pomognu u razvoju projekta izgradnje poslovne zone Ramići, koji će omogućiti kvalitetno zapošljavanje.

Radojičić je, prilikom predstavljanja ovog projekta predstavnicima Usaida, naveo da je izdvojeno 900.000 KM za nastavak izgradnje na komunalnoj infrastrukturi, te da je još 190.000 KM planirano u budžetu za proširenje Zone.

“Želim zahvaliti za partnerstvo u ovom poslu i njihovoj podršci, koja mnogo znači za razvoj Banjaluke”, rekao je Radojičić novinarima u Poslovnoj zoni Ramići, nakon sastanka sa predstavnicima Usaida i Ambasade SAD u BiH.

On je istakao da je među prioritetima grada razvoj industrijskih zona, s ciljem kvalitetnog zapošljavanja.
“Grad je već administartivni centar, ima razvijene usluge, te nam je interes da Banjaluka dobije što više proizvodnih subjekata i da se ljudi zapošljavaju u realnom sektoru”, rekao je Radojičić.

On kaže da se s tim ciljem razvija i ova industrijska zona, te da je u njoj već deset subjekata, koji su u različitim fazama izgradnje, ističući da je plan da se preostali prostor i objekti kompletiraju ove godine.

“Osim toga, već ulazimo u pripremu prvouknjižavanja zemljišta, a zatim i pripremu komunalne infrastrukture druge poslovne zone koja će biti kod bivšeg preduzeća `Јelšingrad`”, naveo je Radojičić.

Ambasador SAD u BiH Morin Kormak izrazila je zadovoljstvo što je danas u Banjaluci i što ima priliku da sa predstavnicima grada razgovara o ekonomskom razvoju.
“Podržavamo ekonomski razvoj u brojnim lokalnim zajednicama u BiH, ali naša podrška ima rezultate samo tamo gdje imamo jaka i čvrsta partnerstva. Veoma mi je drago što Banjaluka ima planove da otvara nove kompanije i nova radna mjesta”, rekla je Kormakova.

Direktor Usaida Piter Dafi rekao je da ova agencija ima već dugu istoriju saradnje sa Banjalukom, zbog čega su često gosti u ovom gradu.
“Prioritet za sve nas je da pronađemo načine da otvorimo nova radna mjesta, te smo danas u ovoj industrijskoj zoni za koju smatramo da ima dobar potencijal da se razvija i širi”, rekao je Dafi.

Prema njegovim riječima, cilj podrške razvoju ove industrijske zone je da u njoj posluje što više preduzeća.
“Osim toga, razgovarali smo i o unapređenju vještina onih koji tu rade, te da se radi i na stručnom usavršavanju i poslovnom razvoju i otvaranju novih kompanija”, rekao je Dafi.

Komentari

ok fest
ok fest