Vlada Hrvatske o izgradnji mosta na rijeci Savi


Vlada Hrvatske formirala je operativno tijelo koje bi trebalo da završi sve tehničke detalje u vezi sa izgradnjom mosta na Savi u Gradišci.

Glavni zadatak ove Komisije je da sa BiH usaglase sve detalje se do kraja godine raspiše međunarodni tender za izgradnju. Sekretar Ministarstva komunikacija i prometa BiH Igor Pejić rekao je da ova operativna grupa treba u BiH da pošalje određenu dokumentaciju, koja se odnosi na saglasnost za izgradnju mosta, kao i na određene detalje u vezi sa gradnjom, te da će taj tehnički dio biti gotov najkasnije do kraja juna.”Nakon sastanka predstavnika Hrvatske i BiH, vjerovatno u Sarajevu narednog mjeseca, i usaglašavanja detalja, sledi raspisivanje tendera za izgradnju mosta i to će, kako se svi nadamo, biti gotovo do kraja godine”, rekao je Pejić za “Večernje novosti”.

Sporazum između BiH i Hrvatske, čime je uspostavljen pravni okvir za zajedničku izgradnju mosta preko Save, potpisan je prije pet godina, a do zastoja u realizaciji izgradnje došlo je zbog toga što Hrvatska nije obezbijedila sva finansijska sredstva.

Komentari