Osam miliona dinara za “Meso”


Film “Meso” je od Filmskog centra Srbije dobio osam miliona dinara i proglašen kao jedan od najboljih projekata.

“Scenarista filma Nikola Pejaković je uspio da pronađe istinski dramsko u banjalučkoj svakodnevnici i pretoči u univerzalan scenario. Veoma autentična priča. Ova tema korespondira sa širokim svjetskim auditorijumom, jer baveći se moralnim i duhovnim posrnućem svojih likova u Banjaluci, on saopštava posrnuće čovjekovo, moralnu trulež čovječanstva 21. vijeka. Od reditelja i njegovog izbora kako će da snimi ovaj film zavisi da li će uspjeti da korespondira sa najširim auditorijumom.” Ovako su svoju odluku obrazložili iz Filmskog centra Srbije.

Snimanje Filma “Meso” počelo je prije godinu dana, a režiju potpisuje Saša Hajduković, scenario Nikola Pejaković, a producent je Brankica Janković.

Snimanje dugometražnog filma „Meso“ u Banjaluci izazvalo je veliko interesovanje ne samo ljudi iz struke, već i publike, koja sa nestrpljenjem iščekuje premijeru najevljenu do kraja ove godine, piše Buka.

Film, koji je trenutno u postprodukciji okupio je i interesantnu glumačku ekipu. Osim Pejakovića, koji pored scenarija i glumi u filmu, uloge tumače Igor Đorđević, Branko Janković, Vuk Kostić, Marija Pikić, Faketa Salihbegović Avdagić, Nikolina Jelisavac, Ljubiša Savanović i drugi.

Radnja filma se vrti oko glavnog lika Mirka Cvijetića, koji se poslije dugogodišnjeg igranja fudbala u inostranstvu vraća u Banjaluku. Tu pokušava da oživi staru očevu roštiljnicu, ali kako ga dugovi stišću, život mu se zakomplikuje. U nedostatku drugih rješenja obraća se Slavku, starom prijatelju koji je sa druge strane zakona.

Komentari

ok fest