Biznismen iz Mrkonjić Grada nudi 23 miliona evra za zemljište u Ljubljani


Vlasnik kompanije “MG Mind” iz Mrkonjić Grada Mladen Milanović Kaja ponudio je čak 23,1 milion evra za kupovinu zemljišta na kojem se nalazila bivša Tvornica duhana u Ljubljani i objekta u izgradnji.

Kako saznaje poslovni portal Capital.ba, osim Kaje, za kupovinu zemljišta na veoma atraktivnoj lokaciji u Ljubljani, na kojoj je predviđena izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa, zainteresovana je i njemačka kompanija “VG Dienstleistungen” koja je stečajnom upravniku ponudila milion evra manje.

Na ovom kompleksu moguće je izgraditi devet stambenih zgrada sa 650 stanova, površine od 49 do 70 metara i hotel sa kongresnim centrom.

Ovo su dvije najbolje ponude koje su pristigle na poziv za prodaju imovine bivše Tvornice duhana koja se sprovodi u okviru stečajnog postupka slovenačke firme “Imos-G”.

Iako je ponuda “MG Minda” bila viša, već se za nekoliko dana najavljuje dodatno nadmetanje, na kojem će početna cijena biti 23 miliona evra.

Milanović je danas potvrdio da je ponudio 23,1 miliona evra za kupovinu. On je pojasnio da se radi o objektima u izgradnji.

“Tu je oko 80.000 metara kvadratnih predviđenih za izgradnju i ima nekih objekata koji su pod zaštitom države. U jednom objektu se nalazi uprava za izdavanje ličnih dokumenata za Sloveniju, a u jednom ima fakultet. Od zakupnina se na godišnjem nivou ostvari prihod od milion evra, tako da je to sigurno najbolji projekat u Sloveniji”, rekao je Milanović.

On je istakao da je na licitaciji koja je već održana “MG Mind” ponudio veći iznos od njemačke firme za milion evra, ali i pored toga ne isključuje mogućnost održavanja još jedne licitacija.

„Iako ja smatram da više ne bi trebalo da bude licitacija, povjerioci traže da se održi još jedna. Dobio sam dopis da je nova licitacija već zakazana, a moji advokati provjeravaju da li postoji uopšte zakonska mogućnost za odražavanje još jedne licitacije, jer sam već dao najbolju ponudu“, istakao je Milanović.

Ukoliko kupi i ovaj prostor, biznismen iz Mrkonjić Grada bi time nastavio da širi svoje poslovanje u Sloveniji, gdje je prije dvije godine kupio komunalno preduzeće KPL iz Ljubljane. Među osam ponuđača, “MG Mind” je za to preduzeće ponudio najvišu otkupnu cijenu, odnosno 7,9 miliona evra.

Planova za dalje širenje u Sloveniji, kako kaže, za sada nema, jer nema više dobrih projekata.

(capital.ba)

Komentari