Pregazili baku, pa tvrdili da je pala sa merdevina


U Laktašima uhapšene četiri osobe zbog prikrivanja: Prilikom obuke vožnje starica pregažena autom, a osumnjičeni tvrdili da je pala sa merdevina!

Policija iz Laktaša rasvijetlila je više krivičnih djela koja su se dogodila na području ove opštine, a istragom je utvrđeno da je 82-godišnja starica, čije je beživotno tijelo pronađeno prije četiri dana, zapravo žrtva krivičnog djela, te su uhapšene četiri osobe.

Iz Policijske uprave Banjaluka je saopšteno da su juče uhapšeni V.I. (18) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, R.G. (43) za izazivanje opšte opasnosti, pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela i postrekavanje, Z.I. (52) zbog neprijavljivanja krivičnog djela, te takođe pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela i R.Z. (29) zbog sumnje da nije prijavio krivično djelo i da je pomagao počiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

“Policijski službenici Policijske stanice Laktaši su 26. maja 2017. godine oko 16,20 časova, zaprimili prijavu da je u Službu hitne pomoći Laktaši dovezeno beživotno tijelo osamdesetdvogodišnjakinje koja je podlegla od povreda koje je navodno zadobila usljed pada sa tavana pomoćnog objekta”, potvrđeno je danas u policiji.

Policajci su, izlaskom na lice mjesta u selo Popažan u opštini Laktaši obavili uviđaj, a početne informacije su ukazivale da se starica, usljed gubitka ravnoteže sa drvenih merdevinama, kojima se penjala na tavan pomoćnog objekta, okliznula i pala, te da je od posljedica zadobijenih povreda preminula. O svim saznanjima je upoznat i dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

“Na osnovu daljeg rada i istrage, izuzetih tragova, te izjava svjedoka, utvrđeno je da je R.G. obučavao V.I. da upravlja putničkim motornim vozilom, te je usljed nesporazuma, V.I. krenuo naprijed putničkim automobilom marke VW Kedi, udario oštećenu, pregazio je, a ona je od zadobijenih povreda preminula na putu do Službe hitne pomoći Laktaši”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

U namjeri da prikriju izvršenje krivičnog djela, R.G., Z.I. i R.Z. su su iscenirali da je starica pala, tako što su postavili merdevine i druge predmete te tvrdili da je usljed zadobijenih povreda preminula.

“Sve dalje mjere i radnje prema licima preduzimaće se po instrukciji dežurnog okružnog javanog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, kazala je Marija Markanović, portparolka PU Banjaluka.

Osumnjičeni će oko 10.30 sati biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo.

(Mondo)

Komentari