Podnesen zahtjev za stečaj Alumine


Predsjednik Uprave zvorničke “Alumine”, Milorad Motika, predao je sudu zvaničan zahtjev za stečaj ove kompanije, bez odobrenja Odbora povjerilaca Fabrike glinice “Birač”.

U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini potvrdili su da je Motika zahtjev za stečaj podnio 5. maja, a kao razlog je naveo prijeteću platežnu nesposobnost. Uprava kompanije koja se od početka opirala stavu Vlade RS da se postigne dogovor s “Pavgordom”, guranjem “Alumine” u stečaj pokušava da izbjegne namirenje “Pavgorda” i novu blokadu računa.

Problemi “Alumine” pojavili su se nakon što joj je fočanska firma “Pavgord”, na osnovu sudskog rješenja, blokirala račune pokušavajući tako da naplati potraživanja koja ima od FG “Birač”. Računi “Alumine” su deblokirani petnaestak dana kasnije, nakon što je postignut kompromis da počnu pregovori s “Pavgordom” o priznavanju dijela potraživanja. Podnošenje zahtjeva za stečaj “Alumine”, kćerke firme FG “Birač” je izazvalo oštru polemiku na posljednjoj sjednici Odbora povjerilaca Fabrike glinice koji smatra da je Odbor taj koji treba da odlučuje o takvim stvarima.

(Capital.ba)

Komentari

ok fest