Argentinski fudbaler priznao da je iglama ubadao protivnike


Argentinski fudbaler Federiko Aljende, član kluba Sport Pacifiko, šokirao je argentinsku javnost priznanjem da je za zaustavljanje protivničkih napadača koristio igle.

Aljende se u jednoj radio emisiji javno pohvalio da je u meču Kupa Argentine, koji je njegov klub dobio pobjedivši Estudijantes sa 3:2, protivničke napadače ometao iglama. On je naglasio da igrači moraju da budu lukavi, kako bi se ostvarila pobjeda.

“Morate da igrate prljavo, tako da sam ja ubadao napadače Estudijantesa iglama. Znamo da igrači iz top liga ne vole kontakte, a znamo i da ne vole kada odugovlačimo ili igramo prljavo. Fudbal je takav i to je bio jedini način. Fudbal je za lukave”, bez trunke srama je rekao defanzivac nižerazrednog Sport Pacifika. Da je više puta uboden iglom na meču je potvrdio i napadač Estudijantesa Huan Otero, koji se žalio sudiji zbog toga, ali Aljende nije sankcionisan.

“Potpuno sam uništio Otera. Sigurno me mrzi sada”, dodao je Aljende prilikom izjave za argentinski radio. Ipak, javnost u Argentini je odmah burno reagovala, pa će Aljende ostati bez posla pošto je narušio dobar ugled kluba u kojem igra.

“Očajni smo. Incident je poništio sve dobro što je ekipa uradila. Izbaciću ga iz kluba”, rekao je predsjednik Sport Pacifika Ektor Monkada. Igrači iz kluba iz grada General Alvear su poslije velike pobjede nad ekipom iz La Plate dočekani kao heroji, ali im je svojim nepromišljenim postupcima Federiko Aljende pokvario slavlje.

Komentari

ok fest
ok fest