Linc: Razbojnik iz BiH bagerom opljačkao zlataru


U posljednja dva mjeseca policija austrijskog okruga Linz-Land suočila se s povećanim brojem krivičnih djela koja se klasifikuju kao “teška krađa”. Meta drskog pljačkaša bile su radnje, najčešće električne tehničke robe, ali i stanovi, benzinske pumpe, saopštila je policija Gornje Austrije.

Sve je kulminiralo pljačkom zlatare u Lincu kada je došao do plijena vrijednog nekoliko desetina hiljada evra. U pljački zlatare korišten je bager kojim je razbojnik prešao 3,5 kilometra kroz grad i onda kupolom razbio staklo zlatare!

Nakon pljačke pojavio se svjedok koji je opisao pljačkaša. Razbojnik je identifikovan i na osnovu snimaka bezbjednosnih kamera sa opljačkane pumpe. Ustanovljeno je da se radi o 21-godišnjem državljaninu BiH koji je odmah sve priznao i policiji prijavio da su mu saučesnici bila još dva lica starosti 24, odnosno 19 godina.

Ova banda, koju je predvodio uhapšeni pljačkaš ukrala je plijen u vrijednosti 80.000 evra. Tokom pljački oštećenim pravnim i fizičkim licima nanijeli su štetu od dodatnih 35 hiljada eura. Svi pljačkaši zadržani su u pritvoru u Linzu.

Komentari

ok fest
ok fest