Psi lutalice kidali dijelove automobila


Psi lutalice su za 24 dana izgrizli i oštetila pet skupocjenih automobila na kojima je pričinjena šeta od oko 5.000 KM.

Iako se u prvi mah posumnjalo da vandali iz obijesti kidaju tablice i oštećuju blatobrane vozila, policija je pregledom snimaka sa kamera video-nadzora i detaljnom istragom došla do frapantnih podataka da su životinje noću zubima iskidale dijelove vozila.

Među onima čiji se automobil prvi našao na meti pasa lutalica je “pasat” golmana Fudbalskog kluba Borac Asmira Avdukića koji je registrovan na njegovu suprugu.

– Zaprepastio sam se kada sam vidio oštećenja na automobilu. Šta drugo čovjek može da pomisli nego da je neko pijan ili iz obijesti napravio štetu. Pozvao sam policiju i prijavio slučaj. Nije mi ni na kraj pameti bilo da to mogu da urade psi, niti se na osnovu onog što sam vidio to moglo zaključiti – kazao je Avdukić.

Dodao je da je iznenađenje bilo ogromno kada su mu iz policije saopštili ko su krivci i kako se desilo više oštećenja vozila koje su počinili psi.

– Na mom autu oštetili su dva blatobrana, plastičnu masku i tablicu na prednjoj strani vozila. Šteta je negdje oko 500 maraka – naveo je Avdukić.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli da je pet vozila oštećeno u periodu od 24. maja do 16. juna.

– Analizom snimaka video-nadzora i na osnovu detaljnih istraga, utvrđeno je da su vozila oštetili psi lutalice koji su izgrizli pet skupocjenih vozila. O svemu smo upoznali i nadležne inspekcijske organe – kazali su u Policijskoj upravi.

Dodali su da su im tri slučaja prijavljena, a dva nisu.

– Najprije su 24. maja prijavljena oštećenja na automobilu “pasat” koji bio parkiran u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića. Potom je 11. juna oštećena “džeta”, koja u ulici Slobodana Kusturića. Sličan slučaj je prijavljen 14. juna ponovo na “džeti” ali ovog puta parkiranoj u Bulevaru u vojvode Stepe Stepanovića – kazali su Policijskoj upravi.

Dodali su da je na vozilima pričinjena znatna materijalna šteta ali nisu precizirali koji je iznos u pitanju.

“Nevidljivi”danju

Asmir Avdukić je rekao da se tokom dana u tom dijelu Starčevice, gdje se pored osnovne škole nalazi i veliki broj stambenih zgrada, ne vide psi lutalice.

– Ima ih pored rijeke Vrbas u blizini Venecija mosta pa vjerovatno odatle noću i dolaze – kazao je Avdukić.

(Glas Srpske)

Komentari

ok fest
ok fest