Mirošljević i Talić formiraju novi klub


Osipanje NDP-a nastavljeno je juče odlaskom iz stranke šefa Kluba odbornika u Skupštini grada Banjaluka Vladimira Mirošljevića, koji je najavio da će sa bivšim stranačkim kolegom Draganom Talićem formirati novi klub.

NDP će, poslije odlaska ova dva istaknuta člana, u gradskoj Skupštini imati samo dva odbornika.

“Za sada ću se pridružiti kolegi Taliću kao nezavisni odbornik i planiramo da formiramo novi klub. Nastaviću da radim kao što sam radio do sada u NDP-u, a šta će biti dalje vidjećemo “, rekao je Mirošljević.

Među razlozima za odlazak Mirošljević je, kao i Talić, naveo nezadovoljstvo načinom na koji NDP funkcioniše.

” Već duže vrijeme sve je teže naći časne motive za ostanak u NDP-u. U trenutku kada smo najjača opoziciona stranka nakon što su desetkovani SDS i PDP, rukovodstvo partije zanemaruje potrebe članstva i građana, te se fokusira na ostvarenje ličnih interesa”, naglasio je Mirošljević.

Precizirao je da NDP članstvu jedino nudi stalno i besmisleno pljuvanje političkih protivnika i podgrijavanje međunacionalnih tenzija.

“Nisam bio sklon izlasku iz stranke, ali nakon saopštenja rukovodstva NDP kojim se na podao način diskvalifikuje Talić, a pravi problemi i uzroci guraju pod tepih, odlučio sam da je vrijeme da napustim takvu stranku “, istakao je on.

Potpredsjednik NDP-u Krsto Jandrić smatra da bi oni koji su otišli iz NDP-a trebali da vrate mandate stranci.

Generalni sekretar NDP-a Nikola Kužet rekao je da je Mirošljević vrlo problematičan čovjek i težak za saradnju, te da nije sam izašao vjerovatno bi bio isključen iz stranke.

“Mirošljević već neko vrijeme pregovara sa drugim strankama, a to nije krio ni u NDP-u. Mjesecima je govorio da mu je cilj da bude u vlasti i da svoj odbornički mandat naplati što više. Tražio je 50.000 KM, ne znam da li ih je dobio. Mislim da nije2, naveo je Kužet.

Odbornik NDP-a Saša Lazić potvrdio da ostaje u Klubu i stranci, zajedno sa Mirnom Savić-Banjac.

Obraz i moral

Nikola Kužet smatra da se iza odlaska Vladimira Mirošljevića i Dragana Talića kriju lični interesi.

“Obojica su umislili da su političari, ali nisu kvalifikovani za taj posao. Glasove na izborima je dobila politika NDP-a i program koji smo imali za Banjaluku a ne oni lično i zato obojica treba da vrate mandate. Mi ih na to ne možemo natjerati. Da li će to uraditi pitanje je obraza i morala”, naglasio je Kužet.

(Glas Srpske)

Komentari

ok fest