Trojica Srba puštena uz kauciju stižu u Beograd


Trojici državljana Srbije, uhapšenih u okviru istrage za ubistvo američkog turiste na Zakintosu, odobreno je da se brane sa slobode, uz kauciju od po 5.000 evra i oni će danas čarter letom doputovati u Beograd.

Uz kauciju će se sa slobode braniti srpski državljani koji su privedeni u policijsku upravu na Zakintosu 8. jula pod sumnjom da su učestvovali u ubistvu američkog studenta Bakarija Hendersona /23/ u klubu “Bar kod” u mjestu Laganas.

Oni su osumnjičeni za nanošenje teških tjelesnih povreda, prenose beogradski mediji.

Petorici uhapšenih, među kojima je jedan Grk, jedan Srbin iz BiH sa britanskim pasošem i trojica srpskih državljana, određen je pritvor do 18 mjeseci.

O sudbini još jednog srpskog državljanina, koji je juče dao iskaz u svoju odbranu, biće odlučeno danas.

Oni će biti prebačeni u zatvor, u mjestu Avlona, pedesetak kilometara sjeverno od Atine.

Komercijalna grčka televizijska stanica “Antena” objavila je da je razjašnjeno da nije bilo nacionalističkih niti rasističkih motiva za ubistvo.

Isti izvor navodi da bi istražni sudija za neke od uhapšenih mogao da predloži državnom tužiocu i najtežu kaznu koju poznaje grčko pravosuđe – doživotnu robiju, jer je zločin okvalifikovan i kao planirano, odnosno organizovano ubistvo.

Ukupno devet osoba je uhapšeno zbog učestvovanja u tuči na Zakintosu, u kojoj je ubijen američki državljanin, od čega su sedam osumnjičenih državljani Srbije.

Sumnja se da je najmanje 15 osoba zadalo udarce nesrećnom mladiću od kojih je nekoliko udaraca bilo fatalno.

(Srna)

Komentari