Đoković završio sezonu zbog povrede: Radikalna i teška odluka


Najbolji srpski teniser Novak Đoković potvrdio je danas da je zbog povrede lakta završio sezonu i dodao da je donio radikalan potez, ali da mora da rješi problem koji traje oko godinu i po dana.

“Neću igrati do kraja sezone zbog situacije sa laktom. Dva meseca neću moći ni reket da uzmem, pauzu ću da iskoristim da se posvetim porodici”, rekao je Đoković putem svog Fejbuk profila, prije nego što je izašao pred srpske novinare u Beogradu.

Đoković, koji je zbog povrede lakta predao posljednji meč protiv Tomaša Berdiha u četvrtfinalu Vimbldona, istakao je da mu nije bilo lako da donese takvu odluku, posebno što mu se prvi put u karijeri dešava da napravi pauzu od pola godine.

“Bilo je raznih spekulacija i izjava vezano za moje stanje povrede, pa sam lično hteo da obavestim javnost. Nakon konsultacija sa raznim doktorima i specijalistima doneo sam odluku da napravim pauzu do kraja sezone. Povredu vučem oko godinu i po dana i predstavlja mi problem na mnogim turnirima, a sada je eskalirala, pogotovo na Vimbldonu, što je bio znak da donesem radikalnu odluku”.

Prema njegovim riječima, neće morati da bude podvrgnut operaciji.

“Operacija nije neophodna, razni stručnjaci ne preferiraju takav poduhvat. Nikada se nisam operisao, niti želim. Drago mi je što su prirodnim procesom da se vratim. Šest meseci je više nego dovoljno da se rehabilitujem i od samog početka godine igram na najvišem mogućem nivou”.

Đoković je otkrio da će legendarni Amerikanac Andre Agasi da bude njegov trener i naredne godine.

“Pored toga Mario Ančić je i dalje prioritet, ali još nije donesena odluka jer je izgradio život u drugoj sferi i želi da razmisli”, naveo je on.

Komentari

ok fest