Nađa Higl vodi bitku protiv neizlječive bolesti


Najbolja srpska plivačica Nađa Higl objavila je da bije najtežu životnu bitku, protiv neizlječive bolesti, koju, na sreću, može da drži pod kontrolom.

Kako je saopštila na svom sajtu, šampionka svijeta iz 2009. godine Nađa Higl boluje od ulceroznog kolitisa, bolesti debelog crijeva, koja joj je nedavno dijagnostifikovana.

“U prvi mah sam bila užasnuta jer je to autoimuna bolest koja že me pratiti do kraja života. Ali, imam dva najljepša motiva za borbu. Iako zbog bolesti nisam uspijevala da se izborim sa dvije male bebe, srećna sam što imam priliku da ozdravim i da ih gledam kako rastu. Zahvalna sam što je bolest može da se kontroliše i sa kojom može da se živi kad se uvede u stanje remisije. Ja sam na putu ka tome”, napisala je, između ostalog, Nađa Higl.

Tek kad su ljekari otkrili o kojoj se bolesti radi, srpska plivačica je hospitalizovana i tek sada uz pravu terapiju osjeća boljitak.

“Nadam se da ću uz pomoć biološke terapije doći do rezultata”, dodala je Higlova, bivša prvakinja planete.
Nađa Higl je na Svjetskom prvenstvu 2009. u Rimu osvojila zlatnu medalju na 200 metara prsnim stilom, što je njen najveći uspjeh.

Komentari