Ukida se putarina između Trebinja i Herceg Novog


Ukidanje naplate putarine na dionici Meljine- Petijevići zajednički je interes Herceg Novog i Trebinja, saglasili su se čelnici dva grada.

Na sastanku u Trebinju dogovoreno je da će biti organizovani sastanci na kojima će glavna tema biti pronalaženje modela da se ukine ta taksa koja “izaziva nezadovoljstvo građana s obje strane granice i brojnih turista”.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić i predsjednik hercegnovskog parlamenta Miloš Bigović boravili su u Trebinju na poziv gradonačelnika Luke Petrovića.

“Učesnici sastanka saglasili su se da tradicionalno prijateljski odnos Herceg Novog i Trebinja treba jačati kroz saradnju, naročito u oblasti privrede i kreiranja zajedničkih prekograničnih projekata u čijem fokusu treba da bude razvoj ideja i projekata koji će osigurati bolji život Trebinjcima i Novljanima”, saopšteno je iz kabineta predsjednika opštine Herceg Novi.

Katić je ocijenio da su Herceg Novi i Trebinje tijesno povezani istorijski, geografski, kulturološki, ali, prije svega, vezama među ljudima – prijateljskim, kumovskim, porodičnim.

“Posvećeni smo njegovanju dobrih odnosa i međusobnoj saradnji, koju ćemo nastojati da dodatno unaprijedimo”, rekao je Katić.

On je izrazio uvjerenje da se dobri odnosi mogu iskoristiti tako što bi zajednički oživili planinska izletišta, kao što su Zubačka Ubla ili Vrbanj, da se na tromeđi razvija turizam koji se zasniva na promociji prirodnih ljepota, živopisne istorije, bogate kulturne baštine i autohtonih proizvoda.

Komentari

ok fest