Gradske službe redovno održavaju dječija igrališta

Gradske službe redovno održavaju dječija igrališta

Sredstva za redovno održavanje komunalne opreme planiraju se svake godine u budžetu. Ove godine izdvojena je 71.000 KM za sređivanje dječijih igrališta, sportskih terena, nadstrešnica na autobuskim stajalištima i druge komunalne opreme.

-Ovi poslovi započeli su u maju i uglavnom se odnose na popravku raznih oštećenja na igralištima, sportskim terenima i na nadstrešnicama koje su nesavjesni pojedinci oštetili, a na nekim otuđili pojedine dijelove. Radovi se odnose i na održavanje kontejnera, korpi za otpatke, klupa, platoa za kontejnere, zaštitnih ograda i stubića – kazao je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Kako je istakao, najviše posla u održavanju komunalne opreme obavljeno je na sanaciji dječijih i sportskih igrališta, koje nadležne službe redovno obilaze i održavaju, kako bi bila što bezbjednija za upotrebu.

-Za ova tri mjeseca sanirali smo 29 dječijih i devet sportskih igrališta. Na većini njih zamijenjene su sjedalice na ljuljaškama i klackalicama, postavljeni novi lanci na gumama za ljuljanje, dopunjeni pjeskarnici, lakirane konstrukcije i klupe, postavljene nove table i obruči za koš i stavljene mrežice, te obavljeni drugi radovi u okviru redovnog održavanja komunalne opreme – istakao je Bilčar.

Između ostalih, radovi su obavljeni na igralištima u Drakuliću, u Ulici Sime Matavulja, Beogradskoj, u Ulici Save Ljuboje, kod Zelenog mosta, u ul. Kralja Petra II, Marka Kraljevića, Krfskoj, Kosovke djevojke, Maksima Gorkog, Vase Pelagića, Cara Dušana, Prve krajiške brigade, Stevana Mokranjca, Dragiše Vasića, Voždovačkoj, Verićima, Srpskih ustanika, Cara Lazara, Korudunaškoj, Srđe Zlopogleđe, Miloša Obilića, Vojvode Momčila, i drugim.

Nažalost, česti su slučajevi uništavanja komunalne opreme, a posebno na meti vandala budu rekviziti na sportskim i dječijim igralištima.

-Čak smo imali slučajeva da tek sanirano igralište nesavjesni pojedinci u kratkom roku opet unište – rekao je Bilčar i naveo primjer dječijeg igrališta u Ulici Marka Kraljevića, koje je sanirano početkom jula, da bi samo nakon mjesec dana vandali oštetili sjedalicu na vrtšeci i kompletnu konstrukciju ljuljaške.

-Pomenuto igralište smo prije dva dana opet popravili odnosno zamijenili sjedalicu i učvrstili konstrukciju. To igralište je sada u dobrom i funkcionalnom stanju – kazao je Bilčar i dodao da je bilo takvih slučjeva na više lokacija navodeći i primjer sportskog igrališta u Parku „Mladen Stojanović“, gdje su vandali tek obnovljene koševe za basket uništili u roku od nekoliko dana.

I ovim putem, on je apelovao na sve koji primijete vandalsko uništavanje komunalne opreme da o tome obavijeste gradske službe ili pozovu policiju.

Komentari